Kunst van Wim

"Kleurrijke ontmoeting"

Exposities

Een prima gelegenheid om je werk te tonen, is het ten toon te stellen in en expositieruimte. Er is dan vaak voldoende ruimte om al je werk te laten zien. De afgelopen jaren is mijn werk te zien geweest in de bibliotheek van Losser, Broekhuis te Enschede, TMZ Tubbergen en Trivium Almelo.

Samen met mijn jeugdvriend Hans Scholte in 't Hoff is mijn werk een maand te zien geweest bij Boekhandel Broekhuis te Enschede.

Een aandachtige bezoeker, Leen Fröberg, heeft de duo-expositie prachtig verwoord in een uitgebreid artikel met als titel:

Feest van KLEUR. Feest van LEVEN. Opgewekt BESTAAN. GastVRIJHEID.

Leen constateert terecht, dat de bezoeker getuige wordt van de assimilatie van organische vormen, het lijnenspel en de primaire kleurstelling. Het lijkt erop dat dit als gemeenschappelijk uitgangspunt voor het getoonde werk heeft gediend. In veel  kunstwerken kun je, hoewel los van elkaar ontstaan, toch een zekere gelijkenis vinden tussen de twee kunstenaars die de verwantschap illustreren. In deze tentoonstelling zijn onze werken elkaar nog nooit zo dicht genaderd. Men zal zodoende uitgenodigd worden om scherper te kijken; maar ook zal men telkens opnieuw, door de verwantschappen heen, stoten op het eigene van de kunstenaars, want hoe groter de overeenkomst, hoe duidelijker tegelijk de verschillen worden.

Wil je dit hele artikel lezen, klik dan op dit plaatje.

Kunstkijker Almelo heeft van de expositie bij Trivium Meulenbelt Zorg een videopresentatie gemaakt. Die kun je hieronder bekijken.