Kunst van Wim

"Kleurrijke ontmoeting"

Over mijzelf

Na het afronden van mijn opleiding als onderwijzer heb ik  lange tijd voor de klas gestaan. Artistieke interesse was er altijd en daarom deed ik de opleiding LO-tekenen en LO-Handenarbeid. Vanaf 1976 tot 2005 ben ik directeur van een basisschool geweest. Tot voor kort was ik als stafmedewerker bij Het Stedelijk Lyceum te Enschede. Momenteel ben ik toegetreden tot de groep postactieven.

De drang om iets kunstzinnigs te produceren is er altijd geweest en sedert zeven jaar neem ik deel aan kunstmarkten in de regio.(o.a. Tuindorp Hengelo, Ootmarsum, Bad Bentheim, Barticamp, Delden, Haaksbergen, Wezup en Bathmen). Ook is mijn werk geëxposeerd bij de bibliotheek te Losser, Broekhuis in Enschede, Het Meulenbelt in Tubbergen en Trivium Meulenbelt Zorg in Almelo.

Ik maak houtsculpturen en ecolineschilderijen. In de bewerking van wortelgestellen en grillige stronken ga ik op avontuur naar de ziel van het doorleefde hout. Het “iets” dat verborgen ligt in wat als dood beschouwd wordt. Onder de bast biedt iedere boom zijn eigen leven, verborgen tussen de groeiringen, knoesten en nerven. Ik breng die verborgen kant aan het licht. De vorm wordt gedicteerd door het materiaal. Het dode materiaal herleeft, krijgt een tweede leven.

Bij de ecolineschilderijen begin ik altijd met een natte ondergrond en laat de ecoline in elkaar vloeien. Dat levert altijd weer verrassingen op. Nadat de ecoline is opgedroogd wordt het werkstuk verfraaid door met aquarelpotlood accenten aan te brengen. Vaak wordt dit een kleurrijk lijnenspel. Dit lijnenspel, gelardeerd met veelal ronde vormen, wordt ook doorgezet buiten het passe-partout en geeft het werkstuk een speciaal effect.