Kunst van Wim

"Kleurrijke ontmoeting"

Toelichting woodart

Alle beschikbare sculpturen zijn te koop. De hoogte en de sokkel staan op de foto afgebeeld. De sculpturen kunnen afgehaald worden en eventueel tegen meerkosten worden bezorgd. Het is verstandig om hierover voor de tijd contact met mij op te nemen.

 

Als basismateriaal heb ik een voorliefde voor hout. Dit kunnen boomstammen, wrakhout, takken, wortels en soms zelfs bielzen zijn. Dat vind ik meestal langs de kust of tijdens wandelingen in de bergen. Vaak neemt mijn dochter een authentiek houten souvenir mee uit de woestijn. Daar kan ik dan m ’n artistieke gevoelens op botvieren.

Ik zie hout niet als dood materiaal waar ik iets mee ga doen, maar beschouw het als een levend organisme dat verder leeft als ik het bewerk. Ik volg de vormen die het materiaal me geeft en zoek dingen in die vormen die iemand anders niet zo snel zou zien. Pel het tot de harde kern weer zichtbaar wordt en de ziel van het materiaal  bloot komt te liggen. In al z ’n openheid toont het z ’n geschiedenis. Uit dankbaarheid voor al deze aandacht geeft het z ’n natuurlijke vorm  prijs en daar laat ik me graag door leiden. Er volgt altijd een verrassend samenspel tussen kunstenaar en z ’n materiaal. Uit respect voor het materiaal zoek ik de ideale vorm, volg de al voorbewerkte geërodeerde vezels in het hout  en lardeer het met gekleurde lijnen, altijd zorgend voor rust en evenwicht. Ons gereïncarneerde werkstuk krijgt  dan een tweede leven en een nieuwe bestemming.

 

   Ontwikkeling sculptuur Aorta

  

 

   Ontwikkeling Elephantbird

    

  

  

   Ontwikkeling Big Einstein